RESTORATIVE YOGA

RESTORATIVE YOGA

Restorative of herstellende yoga is een yin-vorm, maar niet alle yin-poses zijn restoratieve yoga. Het is een vorm van yoga die weing tot geen inspanning vraagt. Het wordt ook wel passieve yoga genoemd én is meer meditatief dan actief.

Je lichaam wordt per les in max 3 à 4 comfortabele poses gelegd, volledig ondersteund met props (bolsters, kussens, dekentjes…) zodat je een heerlijke diepe ontspanning ervaart.  Hierdoor word je uitgenodigd om spierspanningen los te laten en diep te ontspannen… Je focus ligt op je ademhaling en op het verstillen van je geest.

De poses worden zelfs tot 15 minuten lang aangehouden.  Je lichaam kan zo als het ware van ‘doe-modus’ overschakelen naar ‘zijn-modus’. Zo helpt het met het reduceren van stress en verbetert het fysieke welbehagen. Ook bij ziekte zoals fibromyalgie, CVS, burnout,… of als je nog niet helemaal ‘top’ bent, is restorative dé yogavorm bij uitstek om te herstellen.  Je zenuwstelsel en immuniteitssysteem krijgen door deze staat van rust een boost.  Restorative Yoga kalmeert als het ware je brein heel erg doordat je de pauze knop leert indrukken. Hierdoor daalt het cortisol-gehalte in je lichaam en brengt het zowel je fysieke en emotionele lichaam terug in balans.  

PRIJS EN PRAKTISCHE INFORMATIE

LOKATIE 1 Vanaf september 2019

Intelligent Motion

Lessenrooster 

Vrijdagmorgen om 9u30

Vrijdagavond om 18u.

Elke lessenreeks bestaat uit 4 lessen.

De reeksen voor dit najaar starten op 6 september, 4 oktober, 8 november, 6 december.

Deze één uur durende yogasessie gebeurt in kleine groep van max 4 personen zodat er voldoende aandacht kan gaan naar de persoonlijke mogelijkheden en beperkingen.

 

Inschrijving:

Je inschrijving is definitief wanneer een voorschot van 70 euro gestort wordt op volgend rekeningnummer BE06 9731 8206 7822. De overige 50 euro dient overgeschreven te worden bij aanvang van de lessen. Vermeld je naam + de les + datum en tijdstip van aanvang.

Prijs:

Voor een 4-beurtenreeks betaal je € 120.